Roberto Vacchi Logotype

Å så var det lagtempo

Publicerat den 23/9 2016 kl 18:50 i Cykel

Börjar bli tjatigt nu med gnäll på lagtempo. Jag gillar lagtempo. Det är inte det. Men jag gillar det i dess rätta plats. Och rätt plats tycker inte jag är etapp 5 av 7 i ett etapplopp som Eneco Tour som dessutom föregåtts av tre linjeetapper som inte skapat splittring och en pannkaksplatt tempoetapp. Summa summarum. BMC cyklister på första, andra, sjunde och åttonde plats i totalen med två dagar kvar. Etixx åkare på tredje, femte, nionde och tionde plats. Snark!

Ja ja. BMC vann planenligt. Inte ens jag tippade fel och dom körde fantastiskt fint. Alla åtta med över mållinjen och maskineriet var välsmörjt. Dom har chansen att vinna guldet på lagtempo-VM för tredje året i rad. Fem av de sex som tog VM-guld ifjol fanns med idag och den ene, Rohan Dennis tog tillbaka ledningen från Peter Sagan. Dennis vann ju också tempot andra dagen. Men han kommer att få det hett om öronen i helgen.

Lördagens etapp startar i Maastricht belgiska grannstad Riemst. Man kör upp och passerar målet ganska snart i Lanaken (fantastiska platser för just cykling) och sedan kör man ytterligare ett kortare varv med målpassering för att sedan ge sig iväg de sista 116 kilometerna på ett lite längre varv. Här kommer de fem stigningarna. Den andra tar man sig uppför två gånger, från båda håll. Det blir en tuff sträcka men knappast avgörande. Samtidigt kanske man förväntar sig att söndagen är där det ska hända och en grupp piper iväg. Svårkontrollerat blir det i alla fall.

Söndagens etapp är värre. På papperet. Start i Bornem och sen tar man sig söderut för att komma till en av cykelsportens mecka, Geraardsbergen. Dess världskända Muur ska cyklisterna ta sig över tre gånger och dessutom Bosberg. De två sista klättringarna i den gamla Flandern Runt banan som innebar en gigantisk debatt. Nu kommer i alla fall Muur van Geraardsbergen tillbaka in i den sträckningen från 2017.
Den här varvbanan i Eneco Tour har varit populär men också spektakulär. Gillar man cykelsport ska man inte missa söndagens etapp. Så är det.

Hörs imorgon då, 15.00 på Eurosport 1. Och kika gärna in på pågående auktion.

Vaarwel
Roberto

bmc-selfie

Kommentarer

Matias:

24/9/2016 kl 12:38

Har tyckt att Eneco Tour varit ganska tråkig innan men har börjat gilla tävlingen mer och mer :D Att lagtempot förändrade allt på ett bräde stör mig inte. Tävlingen är inte som andra etapplopp helt enkelt och jag tror att det är det jag har börjat att gilla :) Ser fram emot idag och imorgon för är det någon som kan göra det omöjliga så är det ju Sagan :D Ska bli spännande att se hur sagan slutar!!!

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se