Roberto Vacchi Logotype

Är det denna bevakning vi vill ha?

Publicerat den 18/2 2015 kl 13:06 i Längdskidor

Min gode vän Robin Bryntesson har många järn i elden. Under VM ska han jobba för norska NRK. Igår gjorde han sitt första jobb. Bryntesson och kollegan Nicolay Ramm iscensatte ett slagsmål/bråk där reportern (Ramm) ifrågasatte varför Bryntesson var i Falun, han drog svensken i håret varpå bråk uppstod och det slogs upp enormt stort i media. Jag brukar tycka att det Bryntesson gör i filmväg är hur bra som helst. Det vet ni som följt mig via bloggen och sociala medier. Det här var dock gränsfall av honom och kollegan på NRK. Jag menar, två personer bråkar, den ena berättar efteråt varför, den andra säger ”inga kommentarer”. Vad ska folk tro? Inte konstigt att det reageras. Jag förstår att Robin mått dåligt av att göra detta, han är inte typen egentligen.

Samtidigt kan man ju börja fundera vad det är (bland bra saker ska vi vara rättvisa och säga) för bevakning i en hel del av våra svenska medier. Är det verkligen det här vi vill ha? Ja, tydligen, annars hade dom aldrig skrivit om det. Själv tycker jag det är helt galet vart vi hamnat. Det är VM i Falun, första stora längdmästerskapet på 21 år och bland det första man får läsa är att Bryntesson slagits med en reporter. Vad är det att skriva om? Två personer bråkar, so what? Hade det varit 20 år sen hade man väl varit nyfiken men smälla upp det som världens grej är pinsamt. Med en åkare som inte ens ska köra VM.

Men som sagt, vi gnäller om det dom skriver om, samtidigt kommenterar vi, reagerar vi, läser vi, sprider vi. Och i samma stund säljer det mer än om Lars Nelson skulle överraska med en femte plats på någon av VM-distanserna.

Cia
Roberto

Kommentarer

Johan Rydén:

18/2/2015 kl 13:27

Det tråkiga med detta är att kvällstidningarna gör en jättegrej av det. Stora uppslag överallt. Det som är synd är att Robin är en sjukt bra förebild för barn och ungdomar, och det noteras så vitt jag vet inte någonstans i kvällstidningarna. Oavsett vilken idrott så önskar jag mer fokus på förebilder och hjältar som inspirerar till rörelseglädje och gemenskap.

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se