Roberto Vacchi Logotype

Är sista idioterna födda än tro?

Publicerat den 31/8 2017 kl 19:56 i Cykel

Om ovan ställda fråga är ett faktum så var åtminstone tre av dom sista på Vuelta a España under torsdagen. Det började den första timmen av dygnet med att en ligist tänt eld på Aqua Blue Sports buss. Mitt i natten kallades brandkåren in och lagets ledare fick springa ut till den övertända bussen. Bland det sjukaste jag hört i samband med en cykeltävling.

Under etappen stöp ”nissen” i grönt på bilden precis bakom Alberto Contador men framför motorcykeln som därmed välte. Här var det såklart bara tur att inga fler cyklister, och fordon, var i närheten. Det kunde ha slutat riktigt illa.

På ungefär samma ställe, något senare, passerade Maxim Belkov i Katushastallet. En annan ”hombre” var oförsiktig och idiotisk (det kan eventuellt också varit med flit), knuffade till Belkov så han for över vägräcket och ner i en slänt. Även den här gången gick det förhållandevis bra. Det är ganska sjukt att det händer i just Vueltan. Orättvist mot det spanska etapploppet där man ju har poliser i nästan alla klättringar som springer med en bit och håller undan publiken så gott det går. Men just här fanns inga.

Att man inte kan hejda sig lite trots att man är uppspelt över att se sina idoler så undrar man ju hur det står till alltså. Respektlöst mot alla egentligen. Mot cyklisterna, arrangören, lagen och också de åskådare som man springer över tårna på och springer framför bara för att man egoistiskt vill springa med en bit. Har dom tur kanske de syns, så att alla får se vilka jävla ”blåbär” dom är.

Om det var dramatiskt bland åskådarna idag så var det kalabalik i tävlingen också. Chris Froome som inte hade någon direkt anledning att stressa i sista utförskörningen vurpade först en gång. Bytte cykel och vurpade också i nästa serpentinsväng. Snacka om stress. Var ju inte den mest tekniska utförskörningen men det är sånt som händer. Tur för honom att han för det mesta just har tur. Froome verkar vara OK trots allt. Och det känns bra. Aldrig kul om någon vurpar bort sig. I gruppen han var i började man tveka lite om hur man skulle göra. Då blev jag lite irriterad då det har blivit så mycket vänta-in-varandra tillfällen i år att måttet för min del är rågat. Fasen, Contador där framme, halvannan mil till mål, full fart i racet. Då kör man alltså. Till slut bestämde dom sig i alla fall för att jaga spanjoren.

Summa summarum, Vueltan lever. I allra högsta grad. Muy bien!

Hasta la vista
Roberto

Kommentarer

Olof:

2/9/2017 kl 09:01

Blir så när man idrottar bland människor. Allt kan hända, precis allt. Något vi som cyklar bland just människor vet allt för väl. Blandar man sen in fortskaffningsmedel så börjar det bli riktigt spännande.

John:

1/9/2017 kl 00:33

Har du tagit paus från twitter Vacchi?

Peter:

31/8/2017 kl 20:31

Tur för nissen i grönt att det inte hände något allvarligt, men vad tänkte polismannen som puttade han med?

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se