Roberto Vacchi Logotype

Det var sig likt

Publicerat den 5/2 2015 kl 08:37 i Cykel

Igår kommenterade jag cykel för första gången denna säsong. Dubai Tour startade upp det hela med en pannkaksplatt etapp i och omkring Dubais centralort Dubai…. Det mesta var sig likt. Fem man i utbrytning, släpptes inte iväg för långt, två mil före mål var det återsamlat, spurtlagen var uppe och körde, ingen orkade attackera, Etixx-Quick Step tog taktpinnen på slutet och Mark Cavendish vann. Har ni hört den förut? Ja, i alla fall ni som följer cykelsporten ganska när.

Alltså, scenariot i stort är sig likt, men man ser nya saker hela tiden ändå. Nya namn, nya dräkter, positioneringen i klungan, helikopterplattan på Burj Al Arab och att Giant-Alpecin bara har svartstrumpade cyklister denna säsong. Det är ju det som är det fascinerande med cykelsporten. Och många andra idrotter med den.

Emma Johansson var med i gårdagens utbrytning som höll hem på Tour of Qatar. Dom var sex loss och Emma slutade femma där hon också ligger sammanlagt. Det är bra av Emma, inte direkt hennes banprofil i Qatar. Hon ser grymt peppad ut inför säsongen och att hon skött vinterträningen är det ingen tvekan om. Ännu en spännande säsong att följa henne på.

Emma Qatar

På tal om spännande, igår var det på dagen fem månader kvar till Tour de France starten i Utrecht. Men fram tills dess har vi mycket annat att se framemot. Som vanligt kör vi alla vårklassiker på Eurosport med start i Italien, Milano-Sanremo den 22:a mars. Skriv in det i kalendern.

Idag väntar en bra dag. Först kommentering av Dubais andra etapp, sen ännu en inspelning av podden (denna gång är det Niklas Wikegård som är gäst) och sen ska jag träffa en av Team Skys kockar. Spännande!

Nu kör vi
Roberto

Armband utan platta

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se