Roberto Vacchi Logotype

Fahlin femma i Italien

Publicerat den 25/9 2016 kl 18:06 i Cykel

Jag nämnde under en sändning häromdagen om att det kanske borde bli ett trendbrott i det svenska landslaget när VM går i pannkaksplatta Doha. Hittills har ju alltid Emma Johansson, i alla fall sedan många många år, varit den som fått stöd under mästerskapen. Nu när Emilia Fahlin ”hittat” tillbaka sin spurtförmåga så kanske det är henne de ska köra för. Jag menar inte att Emma inte kan spurta, för det kan hon, men de skulle kunna starta tävlingen på samma villkor och sen får man känna efter allteftersom loppet går vem man ska köra för i finalen. En sådan tanke är positiv eftersom Emma är lika bra som alltid men det är nu Emilia som också hittat rätt.

Emilia har varit bra i år och toppen (hittills) är segern på World Tour deltävlingen på hemmaplan, i Vårgårda (bilden). Hon var mest hängiven i utbrytningen och vann spurten före duktiga spurtare som Lotta Lepistö och Amy Pieters. I Lotto Belgium Tour för ett par veckor sedan blev hon tia totalt och bland annat femma på spurtetappen i Lierde. Idag svarade hon för ytterligare en riktigt bra spurt när hon återigen blev femma i italienska Gran Premio Bruno Beghelli. Mitt bland flera världsspurtare som åker till VM som favoriter (Hosking etta och Vos tvåa bl a). Från att i flera år haft en cyklist som haft chansen på VM har vi nu två. Dubbelt så bra.

Idag avslutades Eneco Tour och det blev en himla massa omkastningar i totalen. Rohan Dennis vurpade bort sig, Etixx cyklisterna Tony Martin och Bob Jungels var på väg att jobba upp sig i totalen men så tog stallkamraten Niki Terpstra vid och lyckades vända på steken och vinna totalt. Men det blev ändå inte så gastkramande som jag trodde. Typ sekundstrid. Den uteblev men det var en riktigt trevlig avslutning och man kan ju inte annat än älska Muur van Geraardsbergen.

Etappen vann en smart och starkt körande Edvald Boasson Hagen. Hans forcering sista 300 meterna var imponerande. Han tog därmed sin 56:e seger i karriären. Hans meritlista är verkligen imponerande.

Härnäst kommenterar jag Tre Valli Varesine och Milano-Torino tisdag och onsdag eftermiddag. Att få kommentera dom tävlingarna för första gången känns väldigt inspirerande. Häng gärna med om ni kan. Eurosport 1 med start klockan 15.00 båda dagarna.

Ciao
Roberto

PS: Vill ni se en liten blid på spurten från dagens Bruno Beghelli så kan ni se den på Anton Vos Instagramkonto här. Emilia är den gulklädda längst till höger i den nedre bilden. Hon är banne mig inte långt efter Marianne Vos (längst till vänster).

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se