Roberto Vacchi Logotype

Knapp månad kvar

Publicerat den 2/7 2020 kl 14:26 i Okategoriserade

Det är fortfarande oroligt i världen och Covid-19 har knappast släppt greppet men en hel del idrotter har kommit igång och vi hoppas såklart att vi är på väg mot bättre tider men vem vet. Cykelsporten hamnade i lockdown, på herrsidan, efter den nästsista etappen av Paris-Nice (utöver en mindre tävling i Chile 15 mars). Etappen hade målgång i Valdeblore la Colmiane och vanns av Nairo Quintana (hans femte säsongsseger) och med Maximilian Schachmann som slutsegrare. Bara 61 cyklister tog sig i mål då många drog sig ur just på grund av pandemin. På damsidan blev Le Samyn sista tävlingen där tidigare världsmästarinnan Chantal Van Den Broek-Blaak solovann som ett skott.

Om allt vill sig väl så kommer säsongen att återstart om knappt en månad. Några tävlingar har faktiskt körts, närmare bestämt Slovenska Mästerskapen där Primož Roglič och Urša Pintar vann linjeloppen och Tadej Pogačar och Urška Žigart vann tempoloppen. Flera är på gång i juli men de flesta av andra kategori.

Den första lite större tävlingen är Vuelta a Burgos (herrar) som inleds i slutet på juli. Men det brakar igång ordentligt 1 augusti. I alla fall på Eurosport. Då visas Strade Bianche och sen är det väldigt tätt med tävlingar. Sändningarna kommer rassla på hela vägen fram till 8 november då Vueltan avslutas.

Så håll ut någon vecka till, hoppas precis som jag att situationen förbättras alltmer, cykla på en massa precis som jag om du vill och kan och så hörs vi snart.

Ciao
Roberto

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se