Roberto Vacchi Logotype

Kristoffs första

Publicerat den 10/2 2015 kl 16:49 i Cykel

Det behövdes inte många kilometer och så vann han direkt, Nordens bästa manliga cyklist, Alexander Kristoff. Han har ju ett ruggigt tryck i påkarna den mannen. Såg spurten igår på Tour of Qatar och man imponeras hur han stretar emot Andrea Guardini, Tom Boonen, Peter Sagan med flera. Och inte bara. På vägen till psurten fick han ju ta några hårda attacker också då han var helt ensam i Katusha teamet i den lilla huvudklungan på 15 man. Han blir ju bara bättre.

Värt att notera är också att Sven Erik Byström, norrmannen som inte bara är landsman med Kristoff utan också stallkamrat och dessutom regerande U23-världsmästare, svarade också han för en stark etapp. Det var ju en explosion av sidvind och sandstormar och klungan var ju i molekyler. 7 klungor som cyklisterna var fördelade i. Byström rullade i mål som 18:e man i andra gruppen som var bara 15 sekunder efter Kristoffs gäng. En jättetalang, det visste vi, men jag tror vi kommer bli imponerade också av honom i framtiden.
Jonas Ahlstrand är ju också med och han gjorde en ganska OK insats. Hans klunga, den tredje, rullade i mål drygt 3 minuter efter.

Dagens etapp var ett tempo som mätte drygt 10 kilometer. Som vanligt med tävlingarna i Qatar, Dubai eller Oman så har man bestämt att vid eventuella tempoetapper kör man med linjecyklarna. Just för att lagen inte ska behöva att krångla med att ta med också en tempohoj. Skulle man inte ha den bestämmelsen i reglerna skulle några ändå ta med till sina tempohästar. Nu kör alla med linjehoj och det blir mest rättvist.
Trots linjecykel är det ju ändå tempohästarna som dominerar. Niki Terpstra, Paris-Roubaix segrare och också bra tempoåkare, tvålade dit Fabian Cancellara och Bradley Wiggins. Terpstra tog också över ledningen totalt. Ingen överraskning om Etixx-Quic Step vinner totalen. Det har dom gjort sju gånger av de tretton upplagorna som körts. Senast ifjol, just med Terpstra.

Har haft en snabb kontakt med Emma Johansson och Sara Mustonen. Deras nästa tävling blir Omloop Het Nieuwsblad den 28 februari. En klassisk cykeltävling som på herrsidan funnits sedan 1945. Bara en nordbo har vunnit herrarnas, Thor Hushovd 2009 när tävlingen bytte namn från Omloop Het Volk. Damernas tävling har 10-års jubileum och Emma har vunnit två gånger, 2010 och 2011.

Till slut. Och på tal om Emma Johansson. Hon föredrar ju förstås vita cykelstrumpor. Har fått en stor laddning sådana (Collezione Vacchi) av Trimtex. Jag säljer dom för att sedan skänka alla pengar (70:- paret) till Kvinnojouren. Om du är intresserad kan du klicka in på Projekt här ovanför för att läsa mer.

Ciao
Roberto

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se