Roberto Vacchi Logotype

Nu VM

Publicerat den 14/9 2017 kl 18:57 i Cykel

Däremot inte på den svenska versionen av Eurosport. VM alltså. Tyvärr. Eurosport (avtal klart till 2020) har rättigheterna i alla länder utom Frankrike och de nordiska länderna. VM som inleds redan på söndag med lagtempot för professionella lag på både dam- och herrsidan. Sen blir det som vanligt tempolopp måndag till och med onsdag följt av linjeloppen fredag till söndag. Juniorer, U23 (herrar) och elit kör mästerskapen i Bergen. En väderprognos som jag kikade på idag säger att det ska vara ganska regnfritt. Vore en ruskig vinstlott när det i ett historiskt snitt är 26 regndagar i september.

Att vi inte utsänder VM och att det går i Norge innebär att jag kommer att vara på plats några dagar. Jag ska kika på linjeloppen och om det inte öser ner kanske jag kör ”VM för alla” (typ) där man får åka och köra linjebanan ett antal timmar. Ska bo centralt och njuta av att vara åskådare. Det händer inte ofta. Så klart kommer man väl ändå att blogga lite, publicera lite bilder (eller många) men framförallt inandas atmosfär och hänga en hel del på Bryggen, väl?

Följande svenska cyklister är uttagna:
Dam elit
Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna (linje)
Hanna Nilsson, Åhus CK (linje)
Sara Penton, Stockholms CK (linje)
Julia Karlsson, HVR16 (linje)
Ytterligare en kommer att bli uttagen.

Herr elit
Tobias Ludvigsson, HVR16 (linje/tempo)

Herr U23
Lucas Eriksson, HVR16 (linje)
Gustav Höög, HVR16 (linje)
Hampus Anderberg uttagen men skadad. Kommer att ersättas.

Herr junior
Jacob Eriksson, Motala AIF (linje)
Linus Kvist, Motala AIF (linje/tempo)
Christoffer Wall, Halmstads CK (linje/tempo)

Dam junior
Clara Lundmark, Norbergs CK (linje)
Johanna Johansson, Kinds Go Green CK (linje)

Det största hoppet i mina ögon är Hanna Nilsson som gjort flera imponerande resultat denna säsong. Nu senast i det sju dagar långa Tour de l’Ardeche (bilden i den vita tröjan med prickar) i Frankrike där hon slutade tvåa totalt. Det bästa för Hanna hade nog varit om målgången varit belägen i ”Laxbacken” men den klättringen kommer troligtvis att skapa stor spridning och hon har visat att hon har kapacitet att hänga med världsåkarna uppför.
Tobias Ludvigsson är ensam svensk på herrelitsidan. Tobias är i gott slag och på tempot kan han mycket väl vara topp-10 om han har en kanondag. VM är ingen lek att göra resultat på så klart och många är toppade för det racet. Så klarar han topp-10 är det grymt.
Jag är också spänd att se Jacob Eriksson i juniorklassens linjelopp och hur han beter sig och kör. Blir det samlat hem och Linus Kvist är med så kan vad som helst hända. Bland damjuniorerna visade Clara Lundmark på EM i Danmark med femteplatsen att hon kan. Olika karaktärer på banorna såklart men ändå.

Ciao
Roberto

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se