Roberto Vacchi Logotype

Stina är en ny Northug

Publicerat den 27/2 2015 kl 09:52 i Längdskidor

På gårdagens stafett visade Stina Nilsson att hon kan bli en fruktad stafettavslutare framöver. Men inte bara. Jag ser en utveckling hos henne inom några år som gör att hon kan komma att bli en av världens bästa längdåkare också på de längre distanserna. Och redan nu är hon en oerhört duktig ”hängåkare”. Man blir inte av med henne hursomhelst. På gårdagens stafett visade hon också att hon inte bara är en åkare som blåkör, hon tänker mycket på hur hon kör. Imorse när jag hade tränat hörde jag i omklädningsrummet att man tyckte hon var så oerhört taktisk. Ja, faktisk sa jag, precis som Northug. Men honom har vi varit svinförbannade på jämnt för att han inte drar. Stina gjorde likadant igår och då är hon ett geni. Det tycker jag också, man ska utnyttja sina styrkor och sen är det upp till konkurrenterna att försöka manövrera bort en.

Det jag däremot kan tycka igår var att man sa att man gick för guld. Säger man det ska man inte ge Stina order om att ta rygg på den hon åker ut med. Går man för guld hade hon kunnat göra ett försök att ta in på Marit Björgen men faktisk gav man upp direkt. Jag tror fortfarande på att den laguppställning jag nämnde igår hade haft större chans att ta guldet. Det är förstås en höjdare för framförallt Sofia Bleckur och Maria Rydqvist som kört starkt i detta mästerskap och var värda denna fina framgång. Men som landslag sett blev det inte mer än det förväntade om ni frågar mig. Norge, Sverige och Finland är helt överlägsna, sen är dett jättegap och så kommer några få länder till och så är det ett jättestort gap till. Jag menar, Stina och Krista körde för silvret och Krista gjorde en fartökning i nästsista backen, sen stod dom nästan still på väg ner mot stadion och ändå var USA som blev fyra nästan 1,5 minut efter.

Det blir tajtare av allt att döma på herrsidan idag. Norge och Sverige är favoriter men konkurrensen är stor från framförallt Ryssland. Sen har Frankrike varit bra men dom har lite svajiga kort liksom Italien som har Federico Pellegrino på sista sträckan och på den här lättåkta banan kan han bli obehaglig om dom är med bra fram till sista sträckan. Sverige ställer upp med VM-silver laget fråm Val di Fiemme för två år sedan. Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson. Vinner dom så är det första VM-guldet i stafett på 25 år. Det är på tiden. Efter de två senaste gulden på OS.

Nu kör vi.

Ciao
Roberto

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se