Peters ungdomsfond

Om
Peter Fåglums Ungdomsfond grundades 2017 i samband med att bröderna Fåglum/Petterson firade 50-års jubileum av deras första guld i Världsmästerskapen i lagtempo som togs 1967 i Heerlen, Nederländerna. Till detta jubileum tog Roberto Vacchi fram en cykelklädeskollektion för att hylla bröderna. En del av försäljningen skänktes vidare till fonden och detta blev grunden.
Fonden har namngetts i minnet av Peter Fåglum som gick bort 2012. Peter var en god vän och en sann cykelälskare men också en kämpe som i många år vann kampen mot cancern.

Syfte
Fondens syfte är att premiera cykelungdomar, tävlande, tränande eller ledare, som på ett eller annat sätt utmärker sig på ett förtjänstfullt sätt. Starka resultatprestationer är således inget som anses vara primärt. Vikt kan läggas på helt andra saker. Exempelvis god kamratskap, kämpaglöd, idérikedom och lojalitet.
Med cykelungdomar/ledare anses i detta fall åldrarna 13-16 år.
Stipendie/bidrag kan också ges för andra ändamål som juryn och Stiftelsestyrelsen finner intressanta.

Ansökan
Ansökningstiden ligger årligen 1-15 juni. På vacchi.se/ungdomsfond (denna sida) kommer ett ansökningsformulär att finnas under nämnda period.
Fyra stipendier kommer årligen att utdelas, till två tjejer respektive två killar.

Stipendiesumma
Kan variera från år till år. 2022 är stipendiesumman 24.000:- (6.000:- vardera till de fyra stipendiaterna).

Villkor
För att tilldelas stipendiet krävs klubbtillhörighet i av Svenska Cykelförbundets medlemsförening. Däremot krävs inte licens då stipendiet också kan tilldelas ungdom utom tävlingsverksamheten men som på ett eller annat sätt verkar inom idrotten såsom exempelvis ledare och tränare.

Jury
Juryn består av Roberto Vacchi (ordförande) samt av Erik och Gunvor Fåglum (Peters föräldrar) samt Anders Adamson och Emma Johansson.

Stipendiater
De fyra stipendiaterna kommer att tillkännages här på hemsidan samt på Roberto Vacchis sociala medier (Twitter, Instagram och Facebook).

Stötta fonden
Vill du skänka en slant till Peter Fåglums Ungdomsfond så kan ni sätta in den på Plusgirokonto 751226-2 och markera med “Ungdomsfonden”.

Stipendiater 2021:
Olivia Palmqvist, Knivsta CK
Vilgot Reinhold, CK Bure
Frida Sohl, OK Tyr
Oskar Söder, Kopparbergs CK

Stipendiater 2020:
Tilda Hylén, Falu CK
Melker Stoltz, CK Ringen
Hampus Kjellberg, CK Master
Filippa Åberg, Borås CA

Stipendiater 2019:
Lucas Molin, Ringmurens CK
Linn Palmberg, OK Hammaren
Elvira Stoltz, Engelholms BMX-klubb
Oliver Stridsberg, Södertälje CK