Roberto Vacchi Logotype

Vårgårda ställer in

Publicerat den 15/5 2020 kl 08:32 i Okategoriserade

Tyvärr nåddes vi av beskedet igår att Vårgårdas World Tour-tävling ställs in. Restriktioner för resor och att överhuvudtaget få det organisatoriska att fungera gör att man tagit det beslutet. Det är väldigt ledsamt men förståeligt. Jag hoppas verkligen de lyckas samla kraft för att fortsätta sitt enormt fina arbete med att 2021 komma tillbaka med denna tävlingshelg som är enormt uppskattad.

I dessa coronatider är det många som har det kämpigt. Många proffslag som får det tufft ekonomiskt och det mest på grund av att en hel del sponsorer drabbas ekonomiskt av pandemin och därför fr problem att fullfölja sina åtaganden. CCC-stallet till exempel har gått med på att halvera sina löner men det mest alarmerande för laget är att huvudsponsorn CCC som är i väsk- och skobranschen dragit sig ur inför 2021. Ny huvudsponsor jagar man nu och det kommer inte bli lätt.

Chris Froome passar på att se om sitt hus och det ryktas om att han vill bryta sitt kontrakt med Team Ineos som han tillhört större delen av karriären. Hans kontrakt går ut efter 2020-års säsong och Froome har ju i laget Geraint Thomas som vann Touren 2018 och Egan Bernal som vann förra året. Colombianen gick också ut i veckan och sa att han inte kommer att offra sig för de andra två om han har läge. Kanske ytterligare en anledning för Froome att byta stall. Enligt flera medier, efter ryktesspridning på sociala medier, så är han aktuell för Israel-Start Up Nation.

Själv fortsätter jag att kommentera Giro Klassiker på Eurosport 1 och Player 15.30-17.00 varje dag utom de två kommande måndagarna som blir vilodagar precis som skulle varit fallet om Girot körts. En etapp om dagen där vi helt enkelt blickar tillbaka, lyssnar med de som var i hetluften för dagen och återupplever spännande sträckor. Tre etapper från respektive upplaga från 2013. Vi kör till den 31 maj.

Ciao
Roberto

Skriv kommentar

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se