Roberto Vacchi Logotype

Felicias Minnesfond

Om
Felicia Rudenstams Minnesfond grundades 2018. Felicia tävlingscyklade som ung och tog 3 USM-guld och ett JNM-guld i mountainbike för huskvarnaklubben IKHP Cykel. Samtidigt gick hon på Skara Cykelgymnasium men Felicia slutade med cyklingen ganska tidigt. Istället utbildade hon sig på Bosöns Folkhögskola i Stockholm och arbetade sedan på Svenska Cykelförbundet i tre år. Sen satsade Felicia helhjärtat på en karriär som ledare. Hon hann med väldigt mycket med det som kom att bli hennes nya roll inom cykelsporten. Redan som 19-åring var hon ledare för svenska landslaget både i mountainbike och landsväg för elit och junior. Hon fanns i ledarstaben på ungdoms-OS, två EM och VM på landsväg samt OS 2012. Dessutom hann hon med en sejour i USAs landslag samt Magnus Bäckstedts team Magnus Maximus Coffee, Team Sprocket och UK Youth. Lägg därtill Pro Contilaget MTN Qubeka och sedan World Tour laget Team Dimension Data.

Efter flera års kamp förlorade Felicia densamma mot den förbannade cancern. Felicia blev 28 år.

Syfte
I hennes minne och namn startades en minnesfond där vi årligen kommer att dela ut ett stipendium till någon ledare inom cykel eller cyklist som visar särskilda prov på vilja.
Med ledare anses personer som i ett eller annat sammanhang jobbar med cykellag. Massör, mekaniker, sportdirektör, tränare och så vidare som har långsiktiga ambitioner att jobba i klubb- och/eller landslag och kanske drömmer att få komma ut i proffscirkusen på dam- och/eller herrsidan.
Stipendier kan också utdelas under säsongen för att främja ledare eller cyklisters utveckling eller satsning.

Stipendiesumma
Kan variera från år till år.

Villkor
För att tilldelas stipendiet krävs klubbtillhörighet i Svenska Cykelförbundets medlemsförening.

Jury
Juryn består av Klas Johansson (make) Johnny Pettersson och Anette Rudenstam (föräldrar), Emma Johansson, Emilia Fahlin samt Roberto Vacchi.

Stipendiater
Stipendiater kommer att tillkännages här på hemsidan.

Stötta minnesfonden
Vill du skänka en slant till Felicia Rudenstams Minnesfond så kan ni sätta in den på Plusgirokonto 751226-2 och markera med “Ride Clean (Felicia)”.