Roberto Vacchi Logotype

Craft kläder till förmån för Peter Fåglums Ungdomsfond

  • Precis som förra året har Craft Sportswear skänkt 30 set (cykelbyxa och cykeltröja) av Vacchi Collezione 2019 till förmån för Peter Fåglums Ungdomsfond. En typ av samarbeten som jag verkligen uppskattar. Därför STORT TACK till alla er på Craft. Fantastiskt ju.

Det är ordinarie pris på kläderna med den skillnaden att ni skickar er beställning till info@vacchi.se. Kläderna finns i dam- och herrstorlekar i både tröja och byxa. Priset är 900:- för cykeltröjan och 1.400:- för cykelbyxan. Köp både och eller ena plagget. Och som sagts, varenda krona går till Ungdomsfonden.

Önskar ni beställa fler produkter från kollektionen (armvärmare, strumpor, cykelmössa, t-shirt) så gör ni det med fördel via Crafts hemsida.

När ni lagt er beställning (med namn och adress samt storlek) kommer ni få besked om hur ni ska betala.

LE SIÈCLE JAUNE

Det gula århundradet

I år firar Tour de France gula ledartröja hundra år. Den 19 juli 1919 blev fransmannen Eugène Christophe den första cyklist att dra på sig det gula, färgstarka plagget. Sedan dess har tröjan burits av många av världens största cyklister samtidigt som den har fungerat som föregångare och inspiratör till ledartröjor i en mängd olika idrotter och tävlingar världen över. I samarbete med Roberto Vacchi lanserar vi nu Vacchi Collezione 2019 – en hyllning till ett av idrottsvärldens mest ikoniska plagg.

Le Cannibale
Den legendariska cyklisten Eddy Merckx är den åkare som kört flest dagar (96) i den gula ledartröjan i Tour de France. Belgaren vann Tour de France fem gånger och hans enorma framgångar och vinnarskalle gav honom smeknamnet Le Cannibale – kannibalen.

Pau
Pau är både start och mål för den etapp som körs den 19 juli i årets upplaga av Tour de France, det vill säga exakt hundra år efter att den gula ledartröjan lanserades.

Pont du Gard
I årets Tour de France startar och slutar etapp 17 i Nimes. Under etappen färdas cyklisterna över den 270 meter långa akvedukten Pont du Gard.

Canari
Fransmannen Eugène Christophe var den första cyklist att dra på sig den gula ledatröjan den 19 juli 1919. Han var dock inte särskilt glad över att bära tröjan, då publik och konkurrenter skrattade åt honom för att han såg ut som en kanariefågel.

Fourche
Franska för gaffel. När Eugène Christophe ledde Tour de France 1913 gick framgafflarna på hans cykel av. Reglerna stipulerade att cyklisterna inte fick ta någon som helst hjälp under etapperna, vilket innebar att Christophe fick laga cykeln på egen hand. Med hjälp av instruktioner från en smed kunde fransmannen svetsa ihop gafflarna och så småningom cykla vidare, nu ett par timmar efter konkurrenterna. Efteråt avslöjades det dock att en 7-årig pojke hade pumpat smidesbälgen under svetsningen, och Christophe straffades med ett tidstillägg. Han blev till slut sjua i sammandraget.

Vélocio
Etapp 8 går i mål i St Etienne, en gång i tiden ett cykelmecka och hem åt uppfinnaren Paul de Vivie, som även arbetade som cykelskribent under pseudonymen Vélocio.

  • Webb av Panang Kommunikation
  • /
  • info@vacchi.se