Roberto Vacchi Logotype

Sista 3 etapperna av Touren presenteras

Publicerat den 27/6 2022 kl 09:29 i Okategoriserade

Etapp 19
Vi lämnar Pyrenéerna efter förhoppningsvis spännande dagar och tar oss en bit norrut. Idag får spurtarna äntligen chansen. För i Cahors kan det väl inte bli annat än en stor klungspurt. Blir intressant med dessa sista dagar också att följa kampen i poängtävlingen. Och om någon blir sprutning i denna Tour eller om det blir någon slags fördelning mellan sprintstjärnorna. Ifjol var det Mark Cavendish (nybliven brittisk mästare) som slog oss med häpnad. I år blev han inte uttagen till förmån för lagkamraten Fabio Jakobsen.


Credit: A.S.O.


Credit: A.S.O.

Etapp 20
Jag vill inte tro att Touren är avgjord innan denna tempoetapp. Det är faktiskt den längsta tempoetappen sen näst sista 2014 som mätte hela 54 kilometer. Profilen ser enkel ut men vi (och framförallt cyklisterna) ska inte låta oss luras av den. Tittar ni noggrant på slutet av sträckan så är det två ganska rejäla stigningar. Visst, dom är korta men den sista är halvannan kilometer med en snittlutning på nära 8 %. Och sen längden, och att det är 20:e tävlingsdagen gör att det faktiskt kan hända lite här. Precis som 2020 och på en hel del upplagor av Giro d’Italia det senaste årtiondet.


Credit: A.S.O.


Credit: A.S.O.

Etapp 21
Sista tävlingsdagen för den 109:e upplagan av Tour de France. Som alltid så avslutas det i centrala Paris och som det varit tradition sedan 1975 så är slutmålet på Champs-Élysées. Spurtarna mest prestigefyllda etapp som sedan följs av en lång prisceremoni med kanske den vackraste bakgrunden alla kategorier på en prisutdelning, Triumfbågen. Slutmål för herrarna och tidigare på dagen, på samma varvbana, damernas första som sedan följs av ytterligare 7 etapper. Dessa kommer presenteras härnäst.


Credit: A.S.O.


Credit: A.S.O.

Skriv kommentar