Roberto Vacchi Logotype

28 respektive 51 dagar kvar

Publicerat den 3/6 2022 kl 14:57 i Cykel

Javisst, mer än så behöver vi inte vänta på att herrarnas Tour de France (1-24 juli) respektive damernas dito (24-31 juli) inleds. Herrarnas från Köpenhamn (ind tempo), damernas från Champs-Élysees (varvlopp).

Tänkte passa på att presentera etapperna kort. Börjar jmed herrarnas tre dagar i Danmark. Som sagt, först tempo 13,2 km.
Detta på en central bana där man kör över Drottning Louise bro för att så småningom nå ut till hamnområdet där cyklisterna passerar Den lilla sjöjungfrun (Den lille Havfrue) och rundar kastellet för att sedan rulla i mål på HC Andersens Boulevard. Det blir häftigt och sätter också prägel på loppet direkt.

Credit: A.S.O.

Etapp 2 startar i Roskilde för att ha mål i Nyborg. Den här etappen blir spektakulär då man kör runt Själland, småkuperat, tre bergspris men det som kan skapa kaos kan vara då man ska över till Fyn över Stora Belt. Bron är knapp halvannan mil lång och vill det sig väl blåser det lite här. Lägg därtill att det knappt är några raksträckor på mer än någon km så blir nog denna etapp den jag ser mest framemot i Danmark.

Credit: A.S.O.

Sista dagen i Danmark går etappen från Vejle till Sønderborg. Ännu en dag för spurtarna och det är bäst dom passar på för denna upplaga av herrarnas Tour de France som är den 109:e i ordningen är inte snäll mot spurtarna. Dom kommer nog inte ha många chanser. Mer om det senare.

Credit: A.S.O.

Skriv kommentar