Roberto Vacchi Logotype

Presentation etapp 4-6

Publicerat den 15/6 2022 kl 10:49 i Cykel

Tog ett tag att komma tillbaka med att presentera nästkommande etapper av Tour de France. Vill ni läsa om de tre fösta, i Danmark, kan ni förra det här.

Etapp 4
Efter den första vilodagen kör man vidare med en riktigt tuff etapp. Profilmässigt inget att vara rädd över i och för sig, men det är sträckningen som kan stöka till det. I alla fall för en del. Skulle man starta i Dunkerque och ha målgång i Calais närmaste vägen skulle det bli några få intensiva mil utmed kustbandet. Men när man nu drar söderut och kör ett vänstervarv så kommer det bli längre men också kuperat och väldigt intensivt. Jag tror denna etapp kommer överraska oss tittare positivt. Långtifrån säkert att en spurtare vinner här.

Credit: A.S.O.

Credit: A.S.O.

Etapp 5
Tänk vad många av oss som kommit att älska pavé. Det underlaget som ofta skapar oreda i tävlingarna och som främst blivit känt tack vare Paris-Roubaix. Och javisst, vi är tillbaka på dom där vägarna norr om Paris. Detta är definitivt en nyckeletapp. Man vinner förstås inte Tour de France på den här sträckningen men dessvärre för någon eller några av förhandsfavoriterna så kommer detta att bli etappen som gör att dom tappar mark, kanske för mycket eller rentav tvingas bryta Touren. Pavé belagda vägar finns det ganska gott om i denna region så bara några få delar av vissa partier man brukar köra på under Paris-Roubaix kör man på denna etapp. Men totalt nästan 20 kilometer och några är riktigt häftiga. Och ja, målgång i Arenberg, men nej, de ska inte forcera Arenbergskogen. Den är helt enkelt för riskfylld.


Credit: A.S.O.

Credit: A.S.O.

Etapp 6
Denna etapp startar i Belgien och man kör i grannlandet en bra stund innan man tar sig in i Frankrike för målgång i Longwy efter nästan 22 mil. Återigen en kuperad etapp men finalen här är tuffare än i Calais. Två kategoriserade korta klättringar på slutet och de sista 1,6 kilometerna till mål med en snittlutning på nästan 6 % kommer gillas av attackcyklisterna.
Longwy med sina 15.000 invånare hade både start och mål på Touretapper 1911, 1912, 1913 och 1914. Sen fick man vänta ända till 1982 då man återigen hade målgång här och senast var det för bara 5 år sedan då Peter Sagan vann etappen. Och han verkar ju vara lite på gång igen efter etappseger i Schweiz Runt. En repris för slovaken kanske?


Credit: A.S.O.

Credit: A.S.O.

Skriv kommentar