Roberto Vacchi Logotype

Presentation etapp 7-9

Publicerat den 16/6 2022 kl 11:32 i Okategoriserade

Etapp 7
Vi fortsätter sydost i Frankrike och tar oss neröver till La Planche des Belles Filles. Dom har också lagt till Super innan namnet numer. Och super var ju Tadej Pogačar 2020 när han på tempot nästsista dagen av Touren vände på steken mot landsmannen Primož Roglič och från att ha varit en minut efter inför etappen var en minut före efter den dramatiska tempoetappen. Här har Froome vunnit, Aru, Nibali, Teuns. Första ordentliga målgången uppför men räkna inte med några stora tidsavstånd. Det får vänta, väl?

Credit: A.S.O.

Credit: A.S.O.

Etapp 8
Inte heller idag får spurtarna nåt av banläggaren. Som sagt, dom har inte så värst många chanser i år. Men men, desto mer för attackcyklisterna. Och idag ska vi besöka land nummer fyra i denna upplaga av Tour de France efter starten i Danmark, följt av hemlandet och start på etapp 5 i Belgien. Nu är det Schweiz det handlar om och målgången i Lausanne, uppe vid Olympiastadion, la Pontaise. Här har också Sverige spelat EM-kvalmatch i fotboll där man spelade oavgjort, 1-1. Som grupptvåa tog man sig dock inte vidare, trots att Johnny ”Bråttom” Ekström var het på den tiden. Han ”saftade” dit sex ”baljor” i kvalet.
Sista klättringen ser inte mycket ut för världen men räkna in att den ena kilometern är runt 12% i snittlutning så förstår ni att den är bitvis värre än den ser ut. Ska Julian Alaphilippe ta sin första seger sedan brutala kraschen på Liége-Bastogne-Liége?

Credit: A.S.O.

Credit: A.S.O.

Etapp 9
Nu kommer den första ”riktiga” bergsetappen. Det får man väl ändå säga när de ska ta sig över fyra bergspris varav två av första kategori. Etappen går mestadels i Schweiz med starten i Aigle där Internationella Cykelförbundet har sitt säte. Man kör högervarv och inledningsvis cyklar man utmed Genévesjön. Man kommer tillbaka till Aigle efter det första tuffa bergspriset på 1.778 meter över havet och sista 20 kilometerna går i Frankrike. Sista bergspriset passeras med 9 kilometer kvar och här kan det faktiskt hända mer än man tror. Snabb utför och liten klättring till innan målgången i Châtel. Full sprutt, för dagen efter är det vilodag.

Credit: A.S.O.


Credit: A.S.O.

Skriv kommentar